Domů Rady a tipy Vana nebo sprcha? Specialistka poradí, jak zařídit i malý interiér

Vana nebo sprcha? Specialistka poradí, jak zařídit i malý interiér

rekonstrukce koupelny

Plánujete přestavbu koupelny, ale vaše prostory nejsou příliš velké a vy se bojíte, že koupelna bude působit neuspořádané a nebude v ní místo na pohyb pro jednoho, natož pro víc členů rodiny? Manažerka studií KOUPELNY Ptáček poradí, jak se s takovým problémem vypořádat, ušetřit prostor a vytvořit takovou koupelnu, která bude i v menším prostoru moderní oázou relaxace.

„Prvním důležitým prvkem, který dokáže alespoň opticky zvětšit koupelnové prostory, je výběr barev. Zde platí klasické pravidlo, že tmavší barvy činí interiér stísněnější, kdežto světlejší barvy dodají prostorám vzdušnost, vybírejte tedy koupelnový nábytek, ale i obklady a dlažbu ve světlejších tónech,“ uvádí Nová, která upozorňuje, že prostory opticky rozšíří i dostatek světla. „Je důležité, aby byla koupelna co nejvíce osvětlená. Vedle standardního stropního světla je proto vhodné uvažovat o podsvětlení zrcadel, ale i samotných skříněk. Z hlediska úspor je pak nejvhodnější halogenové osvětlení,“ vysvětluje Ing. Nová.

Interiér lze opticky rozšířit i vhodně zvolenými obklady, nejvhodnější je zvolit světlé tóny ve formátu do 30×60, 50×20 nebo 30×30 cm. „Co se týče vzorů, rozhodně doporučuji kombinaci mozaiky, například za umyvadlem, vanou nebo sprchovým koutem, v kombinaci s dlaždicemi větších formátů ve zbytku koupelny,“ říká zástupkyně KOUPELEN Ptáček. V neposlední řadě interiér opticky zvětší i lesklé povrchové úpravy koupelnového nábytku, využití správné kombinace zrcadel, ale i použití transparentního skla v koupelně. „Transparentní sklo sprchového koutu nebo zástěn udělá větší službu, celý interiér propojí a ten pak působí jako celistvý komplex,“ vysvětluje Nová.

Co se týče samotného vybavení koupelny, službu udělají výrobky „dva v jednom“. „Samozřejmostí je galerka s úložným prostorem. Toaleta se zabudovaným bidetem, vana se sprchovým koutem nebo pračka v kombinaci se sušičkou,“ říká Nová, která ale doporučuje najít místo pro pračku v jiné místnosti tak, aby se interiér nenarušoval.
Dalším z tipů je využití koupelnového nábytku s menšími hloubkami. „Je to řešení, jak zvětšit obytný prostor koupelny a jak zároveň nepřijít o možnosti úložného prostoru. Na trhu je mnoho firem, které už podobný druh vybavení vyrábí, uvádí specialistka KOUPELEN Ptáček a upozorňuje: „Vedle nábytku je výborným řešením i zkrácené WC, které je oproti standardním toaletám o několik málo centimetrů kratší, což neubírá na jeho funkčnosti ani komfortu, ale dokáže do interiéru přidat několik málo centimetrů navíc,“ vysvětluje Nová. Dobrou službu udělají i zvýšené koupelnové skříňky, které nabízí úložný prostor ve vyšších místech, takže nikde nepřekáží.

Důležitou otázkou je i rozhodnutí, zda do podobně malých prostor zvolit sprchu nebo vanu. Pokud není dostatek místa pro oboje, existuje několik možností, jak se se situací vypořádat. „Můžete pořídit vanu se sprchovou zástěnou, k dostání jsou ale i vany menších rozměrů, případně excentrické vany, takové, které šetří prostor, ale zároveň dodávají potřebné pohodlí. V případě, že se zvolíte sprchový kout, pak je ideálním řešením bezbariérový typ se sprchovými žlábky, který by měl být široký alespoň 90 cm tak, aby bylo sprchování se v něm komfortní,“ “ uzavírá zástupkyně sítě KOUPELNY Ptáček.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekNákup bytu, aneb co vám makléř nikdy neřekne!
Další článekObklady do kuchyně volíme podle vkusu

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..