Domů Bydlení Ventilátor versus klimatizace

Ventilátor versus klimatizace

klimatizace

Horké léto je opět tady. Rtuť teploměru atakuje třicítku a lidé přemýšlejí, jak se zchladit. Moderními pomocníky jsou ochlazovače vzduchu anebo klimatizace. Ventilátory dopřávají zaručený účinek a příjemnou cenu. Druhá zmiňovaná možnost dopřává ochlazení vzduchu a navíc se dá využít i pro vytápění. Letní dny s abnormálně vysokými teplotami nás trápí jen několik týdnů v roce, ale topné období trvá celé měsíce.

První pomoc na dosah ruky!

Ochlazovače vzduchu patří mezi populární produkty odvádějící teplo z místnosti pomocí ventilátoru. Tyto prostředky slouží jako nouzové řešení v případech, kdy není možnost zabudování pevné ani mobilní klimatizace. Jejich pořizovací cena je rovněž výhodná, pohybuje se v řádech tisícikorun. Tuto levnější možnost zchlazení vzduchu lze pořídit v mnoha variantách, stolní, stropní, podlahové a panelové. Úspora a cenová dosažitelnost ventilátorů hraje pro uživatele prim. Je však nutné myslet na to, že nejsou vhodné do rodiny alergika. Víří prach. Nejvyužívanější typ ochlazovače vzchuchu představuje stolní anebo stojanový ventilátor. Při výběru dbáme na bezpečnost mřížky a jeho stabilitu. Atraktivnost stropního ventilátoru spočívá ve vysoké účinnosti, tichém chodu a bezpečnosti. Lze ho umístit do ložnice a dětského pokoje.

Klimatizace v mnoha barvách

Je libo klasickou klimatizaci? Toto moderní zařízení upravuje vzduch v místnosti. Nasává ho, filtruje a upravuje jeho vlhkost. Z pokoje odčerpává teplo, tudíž ho chladí. Zajistí tak optimální teplotu v domě bez ohledu na to, zda je venku třeskutá zima či vedra. Padne výběr na klimatizace split s vnitřním chladičem a venkovním kompresorem, kdy oba celky spojuje měděné potrubí či hadice? Anebo na kompaktní klimatizace s kompresorem i výparníkem v jednom, kdy se horký vzduch odvádí hadicí oknem? Jedno je jisté. Ceny klimatizace i ventilátorů padají proklatě dolů a stávají se tak dostupnějšími. Co mají klimatizace a ventilátor společné? Není možné sedat v jejich přímé blízkosti, i když je vyvíjený chladný vzduch uvolňující a chladivý. Průvan osvěžujícího vzduchu by měl vždy směřovat do volného prostoru.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekHypotéka na míru požadavkům
Další článekVlastníci bytů se bojí: Trvalý pobyt přivádí exekutory

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..