Domů Rady a tipy Vybíráme povlečení pro náš domov

Vybíráme povlečení pro náš domov

povlečení

Domov si vytváříme sami, našimi volbami mu dáváme konkrétní tvář. Každý detail ji může výrazně změnit. Jestliže se snažíme dopřát změnu dětskému pokoji nebo ložnici, můžeme zkusit nové povlečení. V současné době je na trhu mnoho povlaků na lůžkoviny, které jsou vyrobeny z různých materiálů a mají různé designy, ze kterých si vybere opravdu každý.

Materiál

První, na co se při výběru povlečení zaměřujeme, je především materiál, z kterého je vyrobeno. Zajímá nás jeho údržba a další vlastnosti. V případě, že mají do ložnice přístup domácí mazlíčci, volíme spíše pevný materiál než luxusní, protože by jej mohl pes či kočka drápky poškodit.

Nejvděčnější je v tomto ohledu bavlněné povlečení. To se sice musí žehlit, protože se jednoduše mačká, ale je pevné a dá se prát až na 60°, což je jeho velkou výhodou. Navíc se jedná o jemný nedráždivý materiál, který má vysokou savost vlhkosti.

Další velice oblíbenou variantou je pak krepové povlečení. Tento typ se nemusí žehlit, což je jistě snem každé hospodyňky. Materiál má dobrou savost a zároveň skvěle izoluje. Na druhou stranu mnohým nevyhovuje zvrásněný povrch látky.

V obchodech, ale v i českých domácnostech se dále setkáváme s povlečeními z mikrovlákna, jerseye nebo lnu. Tato povlečení, však nedosahují takové oblíbenosti jako dvě výše uvedené.

Design

Ačkoli by tento faktor výběru lůžkovin měl být až na druhém místě, mnozí si prostě trváme na tom, aby jeho vzhled splňoval naše představy. Ano, i tento kousek bytového textilu by se měl svým zpracováním hodit do našeho domova. Měl by se nám prostě líbit. Na trhu je řada různých designů, kde jsou kromě moderních potisků populární také fototisky. Ty jsou oblíbené zejména do dětských pokojů, čemuž odpovídá i většina jejich motivů.

Kvalita

Kvalitní lůžkoviny vám při správné údržbě mohou sloužit několik let. Jak je můžeme poznat? Velice důležitý je údaj gramáž, která nám určuje hustotu vlákna a tou bychom se měli při nákupu povlečení řídit. Abychom si pořídili povlečení, které má vysokou hustotu vláken a měli tak jasnou představu o jeho kvalitě je vhodné volit české povlečení. České lůžkoviny mají velmi dlouhou tradici a většina zákazníků je s nimi velice spokojená.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekCo byste měli vědět před tím, než si pronajmete byt v Praze?
Další článekProfesionální správa nemovitostí v Olomouci a okolí

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..