Domů Rady a tipy Plovoucí podlahy jsou stále oblíbenou volbou

Plovoucí podlahy jsou stále oblíbenou volbou

podlahy

Položit doma plovoucí podlahu je téměř synonymum k frázi položit základ šťastného domova. Podlaha domov skutečně vytváří. Teprve až po pokládce si můžete dovolit „šoupat” s nábytkem a různě jej rozmisťovat. Jaké jsou vlastnosti a využití plovoucích podlah a které konkrétní druhy u vás doma mohou najít své místo?

Co přesně je plovoucí podlaha?

Plovoucí podlahy se v českých domácnostech pyšní svou dlouhou historií a oblíbeností hlavně proto, že představují rozumný kompromis mezi kvalitou a cenou. Svou popularitu jistě získaly i díky velmi snadné pokládce, k níž není potřeba žádné lepidlo. Označení „plovoucí” podlaha získala kvůli tomu, že není pevně přichycena k podkladu ani k žádné z okolních stěn. Tím pádem jakoby „plave”. Hlavním znakem plovoucích podlah je i spojení jednotlivých lamel k sobě, k čemuž se nejčastěji používá zámkový spoj. Jen k pokládce málokterých plovoucích podlah se používá lepidlo. V těchto výjimečných případech se k sobě lepí jednotlivé lamely, nikdy se nelepí podlahová krytina k podkladu.

Znáte výhody plovoucích podlah?

Plovoucí podlahy mají hned několik výhod. Hlavní z nich je obrovský výběr, který kromě výhody zvolit si design podle svého vkusu nahrává i další výhodě – možnost vybrat si mezi různou cenovou relací. Pokud chcete ušetřit, zvolit můžete typické laminátové plovoucí podlahy, které nabízejí nižší cenu, ne však na úkor kvality, funkčnosti a moderního vzhledu. Naopak pokud máte pro rekonstrukci k dispozici větší obnos financí, můžete zvolit plovoucí podlahy ze dřeva.

Dalším velkým plusem plovoucích podlah je jednoduchost jejich pokládky, kterou, dá se říct, zvládne i laik. Na internetu lze dnes sehnat řadu návodů, jak plovoucí podlahu položit. Podobné návody mají na svých stránkách i samotní výrobci a dodavatelé plovoucích podlah. Jelikož je podlaha během celého svého fungování rozebratelná do poslední lamely a samozřejmě znovu složitelná, představuje obrovskou výhodu v případě poškození některé její části. Může se stát, že vám na podlahu spadne rozpálená žehlička, nebo ji nějak jinak poškodíte. V případě na pevno lepených podlah by to byl problém. Plovoucí podlahy však na tohle mají své jednoduché řešení.

Plovoucí podlahy – to znamená obrovský výběr

Když se do svého domu rozhodnete pro plovoucí podlahy, čeká vás neuvěřitelně rozsáhlý výběr. Nabídka plovoucích podlah je opravdu velká. Když nebudeme počítat jednotlivé kolekce, už rozdělení na základní druhy plovoucích podlah dá při výběru zabrat. Bude lepší plovoucí podlaha z lamina, vinylu nebo ze dřeva? Pojďme si výhody jednotlivých druhů představit.

vinyl

Objevte kouzlo laminátových plovoucích podlah

I když lamino není úplným spojením s přírodou, dokáže své uživatele nadchnout a to i během svého dlouhodobého používání. Lamino je pevné, odolné a stabilní a hlavně ho seženete v mnoha dekorech. Mnohem levněji si tak můžete pořídit podlahu, která budí dojem dřeva, ale dřevěná není a vy jste díky tomu ušetřili. Laminátové podlahy se krásně udržují a je radost s nimi žít pod jednou střechou.

Pozvěte si domů stálost a odolnost vinylových podlah

Vaše plovoucí podlaha však může být i z vinylu. Ani vinylová podlaha nepředstavuje spojení s přírodou, ovšem je stabilní, nabízí dlouhou životnost, širokou škálu dekorů a slušnou teplotní izolaci.

Zamilujte se do autenticity dřevěných plovoucích podlah

K dřevěným plovoucím podlahám není co dodat. Spojují autentičnost přírody a jednoduchou pokládku. Jsou sice o něco dražší, ovšem krásně vám provoní domov, který bude vypadat kouzelně. Zvláště pokud na přírodní materiály nedáte dopustit jsou pro vás plovoucí podlahy ze dřeva dobrou volbou.

Tak co, už máte ve výběru podlahové krytiny jasno?


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článek4 skvělé home staging tipy aneb Jak prodat či pronajmout rychleji a za víc
Další článekJak omladit a ozvláštnit náš obývací pokoj

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..