Domů Rady a tipy Jak vybrat kuchyňský dřez? 5 tipů pro správnou volbu

Jak vybrat kuchyňský dřez? 5 tipů pro správnou volbu

kuchyňský dřez
Zdroj: Pixabay

Zařizujete si kuchyň a přemýšlíte nad designem? Vybrali jste skříňky, podlahu i spotřebiče a teď uvažujete, jaký kuchyňský dřez by se do ní hodil? Než si tuhle otázku položíte, je potřeba si uvědomit, že je to jedna z nejvytíženějších částí kuchyně. Přinášíme vám tipy, podle kterých zvolit správný druh dřezu a vyvarovat se častých chyb.

  1. Vestavný nebo osazený

 

Osazený dřez se celkem jednoduše vloží do kuchyňské desky, zatímco vestavný v ní musí být dokonale zapuštěn. Instalace zápustného dřezu je nákladnější, musí se namontovat vespod kuchyňské linky. Umožňuje snadnější čištění a nedochází k zatékání okolo. Zároveň vestavný systém zanechává víc prostoru na lince a dodává jí luxusní vzhled.

  1. Materiál

Době, kdy měli všichni nerezové dřezy, už dávno odzvonilo. Dnes už je na výběr ze spousty elegantnějších materiálů, musíte ale zvážit vytížení dřezu a jestli se budete věnovat jeho pravidelné údržbě. Porcelánové a kameninové dřezy jsou náchylnější na poškození a skvrny od jídla. Celkem pevné a odolné jsou tectonitové dřezy.

  1. Velikost

Dalším důležitým aspektem výběru je také rozměr. Čím větší, hlubší a dřez, tím pohodlnější mytí nádobí a příprava jídla, ale také vyšší cena. Zvažte, kolik máte prostoru na lince, o který vás bude obírat každý centimetr navíc dřezu. V malých kuchyních navíc nevypadá zrovna dobře masivní dřez.

  1. Jednoduchý vs. dvojitý

V malé kuchyni a v menším počtu členů domácnosti si vystačíte s jednoduchým dřezem. Pokud ale vaříte několikrát denně a máte početnou rodinu, může vám dvojitý dřez posloužit jako odkladiště špinavého nádobí nebo odkapávač, když je myčka zrovna plná. Zamyslete se, jestli vám pak zbyde dostatek místa na kuchyňské desce.

  1. Okolí dřezu

Dřez s odpadem vytváří v kuchyni sekci na mytí nádobí. Je potřeba myslet na to, že skříňka pod dřezem plní plně tuto funkci a úložného prostoru pod ní už moc nezbývá. Určitě v ní nesmí být myčka nádobí nebo jiné spotřebiče.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekAbrakadabra: proměňte svoji zahradu ve venkovní wellness
Další článekVýměna oken by měla být jen začátkem…

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..