Domů Rady a tipy Výměna oken by měla být jen začátkem…

Výměna oken by měla být jen začátkem…

žaluzie
Zdroj: DUO Studio / Shutterstock.com

Mnoho lidí v poslední době investuje do nových oken, většinou plastových. Pořízení oken by ale mělo být vždy jen prvním krokem, následovat by měla investice do dalších doplňků, které s nimi souvisejí. A nemáme teď na mysli nejrůznější záclony či závěsy, ale spíše žaluzie nebo rolety, v případě, že bydlíte například na venkově, také sítě proti hmyzu. Jen tak budete mít z vašich nových oken opravdu radost a užitek.

Proč investovat do rolet či žaluzií?

Rolety či žaluzie oceníte nejen jako prostředek, jak si například v sídlištích zajistit pocit většího soukromí, ale oceníte je rovněž v letním období, kdy slunce naše interiéry nepříjemně vyhřívá. Kvalitní rolety či žaluzie ale sluneční paprsky dovnitř nepustí, a teplota v místnosti tak bude mnohem přijatelnější. V místnostech, ve kterých spíte, vám rolety či žaluzie rovněž pomohou zbavit se pronikání rušivých světel z ulice. Novinkou poslední doby jsou rolety den a noc, které v sobě kombinují výhody obojího, tedy rolet i žaluzií, neboť disponují dvěma různými částmi, zastiňující a průsvitnou, které nastavíte tak, jak zrovna potřebujete.

Neproklouzne ani muška

Dalším praktickým doplňkem pro okna jsou sítě proti hmyzu, které váš domov ochrání před nepříjemným hmyzem, jako jsou například komáři, mouchy, vosy, ale také pavouci či mravenci. Díky sítím již nebudete mít obavu větrat ve večerních hodinách při rozsvíceném světle či nechat na stole v kuchyni u okna čerstvě upečený koláč. Nejvhodnějším řešením jsou především hliníkové sítě proti hmyzu, které jsou velmi lehké a okno či případně i dveře tak nezatíží, ale zároveň odolné a elegantní. V nabídce jsou sítě rolovací i posuvné, záleží jen na tom, čemu dáváte přednost. Hliníkové sítě jsou také velmi nenáročné na údržbu, stačí je pouze otřít vlhkým hadříkem nebo houbičkou namočenou ve vodě se saponátem.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekJak vybrat kuchyňský dřez? 5 tipů pro správnou volbu
Další článekPřečalounění jako způsob, jak vašemu domovu vdechnout nový život

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..