Domů Rady a tipy Kdy je třeba koupit trapézový plech?

Kdy je třeba koupit trapézový plech?

jak na stavbu střechy

Ať stavíte dům, garáž anebo plot, přijde vám vhod trapézový plech. Materiál s pestrým využitím se nejčastěji používá jako střešní krytina. Své uplatnění si našel i při opláštění interiérů. Jeho kvalita a dlouhá životnost je nadčasová. Existuje více druhů trapézového plechu, k dostání je v různých profilech a cenách.

Udělejte si stylovou garáž

K tomu vám dokonale poslouží trapézový plech. Stane se potřebným materiálem pro obytné plochy i průmyslové budovy. Nejčastějším využitím je jistě střešní zakrytí, ale tím jeho výhody nekončí. Trapézový plech slouží i k výrobě garáží, ztraceného bednění, kontejnerů, plotů, podhledů či dělících příček. Domácí kutil anebo profesionál by si našel pro tento unikátní materiál mnohem více uplatnění.

Výroba trapézového plechu

trapézový plech
Materiál s mnoha pozitivy se vyrábí hned v několika profilech. Nejrychleji se zpracuje na profilových výrobních linkách. Hned za rychlostí se jako další výhoda projevuje barevné odlišení. Je k dostání v různých barevných odstínech. Také povrchová úprava se může různit. Co firma, to jiný trapézový plech. Vždy je nutné nastudovat parametry. Většinou ocelové plechy jsou zastudena tvarovány do požadovaného vzhledu. Lakovaný materiál musí znát své budoucí uplatnění. Lakovaná část by měla být vždy orientována směrem ven, bývá většinou opatřena UV ochranou či antikondenzační vrstvou. Oblíbená je i ochranná fólie, jen tak se plech neponičí.

Druhy trapézových plechů

Povrchové úpravy trapézových plechů mohou být nejrůznější, pozink, aluzinek, polyester lak. Pozink nabízí klasickou formu ochrany, aluzinek je více kvalitní. Polyester lak disponuje vysokým leskem a barevnými škálami. Hodí se do interiéru i venkovních prostor. Trapézový plech má nejčastěji tloušťku 0, 5 – 1, 5 mm. Pyšní se dlouhou trvanlivostí, velkým množstvím tvarů, barevností, rychlou montáží, nenáročnou údržbou a hlavně se hodí i na menší sklony střech. Hlavní nevýhodou je především vzhled.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekJak na zárubně? Aneb zárubeň – neodmyslitelná součást interiérových dveří
Další článekZateplení domu nemusí být nutně nepřiměřeně nákladné, využijte dotací

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..