Jak zařídit malou koupelnu?

Jak zařídit malou koupelnu?

Kromě záchodu je většinou nejmenší místností v domě koupelna. Přesto ji navštěvujeme několikrát denně a provádíme v ní desítky úkonů. Chcete-li zařídit, aby ta vaše vypadala větší, máme pro vás pár rad. Stačí jen umět využít prostor.

Úplně první rada spočívá v jednoduchosti. Nesnažte se toho do malé koupelny vměstnat moc. Buďte střídmí – v barvách, nábytku i vybavení. Co se týče barev, měli byste si vybrat pouze jedinou a kombinovat její odstíny. Pokud jde o koupelnový nábytek, volte co nejmenší a ve světlých barvách. Další vybavení omezte na minimum. Například koš na prádlo přece nemusí stát nutně v koupelně.

Pohrajte si se světlem

Podobně jako světlé barvy místnost prozáří také správné osvětlení a zrcadla. Jedná se o optický trik, díky kterému vypadá malá místnost větší. Nejlepší je, pokud máte v koupelně okno. V opačném případě umístěte více světel – jedno na stropě a druhé třeba nad zrcadlem. Světla by měla svítit jasně.

Velmi dobře vám v osvětlení místnosti pomohou rovněž zrcadla. Čím větší, tím lepší a ideální je umístit ho proti oknu, aby dobře odráželo světlo. Také použijte skleněnou nebo čirou plastovou zástěnu do vany či sprchového koutu.

Maximalizujte vše, co jde

V malých koupelnách není prostor na řešení detailů. Vyberte velké dlaždice a zapomeňte na drobné vzory. Toužíte-li po koberečku, měl by být v celé koupelně pouze jeden.

Máte-li vysoké stropy, namontujte poličky, které vám ušetří místo na zemi. Nevyužitý prostor bývá velmi často nad dveřmi. A v případě, že se vám otevírají dveře do koupelny, zjistěte, zda by se daly otevřít i na druhou stranu, a předělejte je.

Zařiďte si luxusní koupelnu

Víte, kdy působí malé koupelny nejlépe? Když jsou uklizené a vkusně zařízené. Dejte si záležet na výběru moderní vodovodní baterie, kupte si stylové umyvadlo, podívejte se po pěkném dávkovači mýdla. Moc pěkné vybavení do koupelny najdete na KoupelnoveVybaveni.cz.

Vybavit malou koupelnu nakonec nemusí být až takový oříšek. Chce to jen trochu citu pro design a hodně světla.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

Podobné příspěvky

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí u vás doma

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí…

S odstupem od ruchu venkovního světa se domov stává útočištěm klidu a pohody. Investovat do zvukové a tepelné izolace není pouze…
Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí obsahovat?

Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí…

Projektová dokumentace je klíčovým prvkem při realizaci stavebního, inženýrského nebo architektonického projektu. Jedná se o soubor technických a plánovacích dokumentů, které…
Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat tu nejlepší firmu?

Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat…

Investice do vlastního bydlení je vždy správnou investicí. Vždy se vám to vyplatí, ale musíte si najmout správnou firmu, která všechno…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *