Domů Bydlení Ceny vířivek, jak nenaletět

Ceny vířivek, jak nenaletět

vířivka

Nejčastějšími vlastnostmi, podle kterých vybíráme vířivku jsou tvar a celkový design vířivky, dále rozložení a typ míst, cena, někdy výrobce. Jen málo lidí zajímá výkon a použitý materiál na výrobu vířivky a také zda poskytuje prodejce také servis.

Nejprve je důležité určit si, jak velkou vířivku hledáte. Chcete ve vířivce pouze relaxovat nebo hledáte zábavu s přáteli či rodinou? Přemýšlejte tedy, pro kolik osob hledáte vířivku a jak ji chcete využívat.

Další otázkou je kam vířivku umístit. Místo by mělo být snadno přístupné. Plánujete-li umístit vířivku na terasu, zvažte její nosnost a přístup. Špatný přístup nebo nízká nosnost mohou zkomplikovat, prodražit nebo dokonce znemožnit instalaci vířivky.

Izolace, čerpadlo, trysky vířivek

Většina vířivek má pevně formované sedáky, takže vaše poloha i směřování trysek je předem dané. Výjimkou jsou vířivky značky Villeroy & Boch, které mají speciální technologii JetPak s vyměnitelnými panely s tryskami. Některé vířivky mají měkkou vnitřní část a tím umožňují libovolnou polohu i pozici u masážních trysek.

Důležitá je také hlučnost provozu vířivky. Hluk z provozu vířivky může rušit nejen vás samotné, ale může vadit také sousedům. Často se při výběru vířivky klade větší důraz na pořizovací cenu než na provozní náklady. Přitom u některých vířivek provozní náklady převýší pořizovací cenu již po několika letech. Technologie ohřevu, příkon a izolace se u jednotlivých vířivek liší rozdíl ve spotřebě je často několikanásobný. Dříve byl izolován jen akrylát, tuto izolaci má dnes již každá vířivka. Pokud ne, je vhodná maximálně do interiéru a s největší pravděpodobností se jedná o masážní vanu.

Izolace není tou nejviditelnější částí vířivé vany, ale nekvalitně zpracovaná izolace nám může v zimním období pěkně zdražit provozní náklady. Volte takovou izolaci, která bude adekvátní k prostředí, kterému vířivku budete vystavovat. Obzvláště si dejte pozor při umístění v exteriéru.

Další věc, které bychom si měli všimnou, je čerpadlo. Čerpadla ve vířivkách se liší poměrem výkonu a spotřeby. Některá čerpadla spotřebují velké množství energie bez adekvátní výkonu. Rozdíl může být až trojnásobek spotřeby elektřiny. Souvisí s tím i životnost čerpadel.

vířivka

Vzhled vířivky

Skořepina vířivky je viditelná a hlavně úplně ta první věc u vířivky, na kterou se díváme. Jsou hlavní 3 výrobci barevného akrylátu na světě –  USA (Aristech), USA – (Lucite) a Čína -akrylát se používá zřejmě pouze na vířivky vyráběné právě v Číně, jde o levnější náhražku výše uvedených. Nekvalitní akrylát poznáte již po roce až dvou letech používání, kdy   se na akrylátu objeví bubliny,   které můžou až prasknout. Dalším problémem je v technologie výroby akrylátu. Je dobré, když je akrylát pokryt ochranou vrstvou Barier coat a Skin coat, které zaručují nejlepší přilnavost.

Vířivku dělají trysky, zajišťují nám to, proč si vířivku kupujeme, hydromasáž. Hydromasáž je nejlepší způsob uvolnění svalů a relaxace. Voda nás nadnáší, uvolňuje celé tělo a proudy vody jemně masírují svaly. Co se materiálu týče, trysky ve vířivkách jsou vždy z plastu. Jiný materiál zde nelze použít. Nezáleží na počtu trysek ve vířivce, ale na jejich rozmístění a typu. Kvalitu trysek neposuzujeme podle použitého materiálu, ale podle zpracování.

Levné vířivky mají často jen přímé trysky. Přímé trysky mají sice pocitově větší tlak, ale po chvíli Vás začnou svědit a musíte se ve vířivce začít vrtět. Je to jako by Vás masér tlačil stále na jednom stejném místě. Další možností jsou rotační trysky, masírují tělo a svaly.

Prodejců vířivek je dnes hodně. Je vhodné najít si výrobce, který Vám zároveň zaručí i pravidelný servis vířivky. Jedním z velmi kvalitních dodavatelů prestižních vířivek s kompletním servisem je již v úvodu článku zmiňovaný výrobce Villeroy & Boch v České republice zastoupený firmou na prodej vířivek EuroWellness s.r.o. , který dodává vířivky kompletně s dopravou, montáží, termokrytem a servisní prohlídkou a zároveň dodává jedny z nejůspornějších vířivek na trhu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekAirwaynet internet, služba kterou oceníte
Další článekVybíráme novou postel! Na co se zaměřit?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..