Domů Rady a tipy Kouzlo dřevěné podlahy nic nepřekoná

Kouzlo dřevěné podlahy nic nepřekoná

ochrana dřevěné podlahy

Když renovujete anebo stavíte nový dům, měli byste myslet na každičký detail. Někdo dává přednost trendy materiálům a extravaganci, jiný nedá dopustit na přírodní formy. Pokud toužíte vyladit svoje bydlení se vším všudy, začněte pěkně od podlahy. Určitě si myslíte, že existují mnohem modernější materiály, ale věřte, dřevěná podlaha z kvalitního masivního dřeva vám vydrží proklatě dlouho.

Proč jsou přírodní materiály prostě nejlepší?

Dnešní trh nabízí četné typy podlahových krytin. Někdo nedá dopustit na linoleum, dřevo, korek, laminát, měkčené PVC, kámen anebo koberce. Předtím než začnete s pokládkou podlahy, je nutné se zaměřit na charakter místnosti, konstrukční provedení, rozmístění podlahového vytápění, kvalitu zvukové izolace a životnost. Do kuchyně, koupelny a na chodbu se dřevěná podlaha nehodí, zato vynikne v obývacím pokoji, jídelně, dětském pokoji i ložnici.

Co je na dřevěných podlahách k nezaplacení?

Lidé milující přírodní materiály nepohrdnou originalitou, nádherným designem kresby, kouzelným vzhledem, pocitem tepla a rozmanitostí barev. Mnozí výrobci slibují odolnost vůči otěru i dlouhou životnost svých produktů. Zákazníka potěší pestré využití takovýchto podlahových krytin, hodí se do různorodých do interiérů. Ať už hledáte osobitost pro svou moderní anebo rustikální domácnost, nikdy nepřijdete zkrátka. Dřevo je jedním z nejstarších materiálů a pyšní se skvělými vlastnostmi, vodivostí tepla a vznešeným designem.

Ať nám to doma pěkně ladí

Rádi byste doma dřevěnou podlahu z masivního dřeva anebo nechcete tak moc investovat a stačí vám imitace? I když je pořizovací cena napodobenin dřeva dostupnější, originálu se nevyrovná. Trvanlivost podlah je odvozena od druhu použitého materiálu. Čím tvrdší dřevo, tím menší riziko poškození a oděru. Měkké dřevo představuje smrk, borovice, lípa, vrba, bříza, polotvrdé zase líska, kaštan, platan a tvrdé druhy javor, dub, buk, hruška, švestka, habr či akát. Pokud si myslíte, že patří dřevěná podlaha pouze na zámek anebo do starých domků, jste na omylu. Určitě by se vám líbila plovoucí podlaha ze dřeva, která je cenově dosažitelná a rychle se instaluje.

Pravidelná péče – základ úspěchu

I když patří dřevěná podlaha mezi trvanlivější, je dobré o ni pečovat s patřičnou opatrností. Určitě už jste slyšeli o ochraně dřeva v podobě voděodolných laků, přírodních olejů a vosků. Jakmile podlahu nalakujete, bude lépe odolávat poškození, nárazům, oděrům a škrábancům domácích mazlíčků. Dřevěná podlaha se dá neustále obnovovat, brousit a lakovat. Za pomoci olejů a vosků na dřevo, které se výborně vsakují, bude vaše podlahová krytina svěží a krásná. Toužíte-li po pěkné struktuře dřeva a rychlé údržbě, zapomeňte na saponáty a pořiďte si laky, oleje a vosky na dřevo.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekPostele do malého bytečku
Další článekVýběr nového spotřebiče

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..