Domů Rady a tipy Jak na generální úklid domu a zahrady

Jak na generální úklid domu a zahrady

čističe karchers

Jarní a podzimní měsíce se na zahradě nesou ve znamení příprav na novou sezónu, respektive úklidu a oprav po sezónách uplynulých. V dnešním článku se budeme věnovat zejména údržbě venkovních prostor rodinného domu – tedy terasy a zahrady. Potřebovat budete jen odhodlání, vodu, saponát, vhodnou čistící techniku a dobrou náladu.

Vysokotlaký čistič zatočí s nečistotou a obnoví zašlé barvy

Nevýhodou vaší denní přítomnosti v místě bydliště je to, že včas nevypozorujete, jak je již stavba „zašlá“. Postupně si přivykáte a jednoho dne zjistíte, že dlažba, plot ani fasáda už nejsou, co bývaly – jakoby se původní barvy skrývaly pod tmavým filmem.

Na takovou špínu bude nejlepší použít vysokotlaký čistič (tzv. vapku), která silným proudem vody povrchové usazeniny dokonale odstraní. Práce s vapkou bývá pro mnoho lidí zábavná, mytí je totiž jednoduché a výsledek můžete pozorovat okamžitě, v případě několik let nemytého povrchu do něj můžete při umývání doslova kreslit obrazce, jako byste špínu „gumovali“. Nejlépe si vysokotlaké čističe rozumí s hladkými betonovými povrchy, s trochou píle však dokonale vyčistíte jakýkoli materiál, který není příliš křehký. Pozor si dávejte jen na dodržení bezpečnosti při práci, proud vody umí i z několikacentimetrové vzdálenosti způsobit nepříjemné pohmožděniny, stejně tak je vhodné si chránit oči, pokud se materiál drolí.

Vysokotlaké čističe se liší svým výkonem a technologií (studená voda, teplá voda), různou účinnost mají i vyměnitelné trysky. Pro domácí použití obvykle stačí průměrně výkonná (kolem 100 barů) studenovodní vapka. Řešit můžete i jiné parametry, typicky spotřebu vody a elektřiny, ale také možnost přidání saponátu.

Vapkou doporučujeme umýt veškeré povrchy od příjezdové cesty přes terasy a chodníky až po fasádu domu.

Péči věnujte i grilu, altánu a zahradnímu nábytku

Nadměrný nepořádek se bude nepochybně nacházet kolem zahradního grilu a ve volnočasové části zahrady. Podlahovou krytinu kolem grilu i gril samotný bude nutné vyčistit kvalitním odmašťovačem, celé prostory pak zamést nebo úplně nejlépe vysát vysavačem určeným do venkovních prostor. Takové vysavače se na první pohled velmi podobají klasickým domácím, nemají však problém s kamením, popelem, třískami a dalším hrubým nepořádkem.

Ze zahradního nábytku odstraníme starý nátěr a naneseme nový, obvykle tak činíme na jaře, chybu ale neuděláme ani, pokud tak učiníme během podzimu před zazimováním.

Péče o zahradní nářadí a přístroje

Ze sekačky buď vypustíme, nebo při posledním sekání vyjezdíme všechen benzín a důkladně ji omyjeme, v případě dlouhodobého uskladnění je vhodné vypustit také olej z motoru. Nůž můžeme odšroubovat a uložit do suché místnosti, aby nezrezavěl, bude-li jinak sekačka zimovat v místě se zvýšenou vlhkostí. Důkladné očištění platí samozřejmě pro veškeré zahradní potřeby, stejně tak nutnost uskladnit na suchém místě ty předměty, které by se mohly případnou rzí znehodnotit.

Kde vybavení zakoupit?

Vyberte si z nabídky internetového obchodu www.Karchercs.cz, kde naleznete veškeré čistící stroje i prostředky pro domácí použití, stejně tak i profesionální úklidové a čisticí stroje. V nabídce naleznete jak výše zmíněné vysokotlaké čističe, tak i nejrůznější chemické prostředky, parní čističe, čerpadla, zametače a mnoho dalšího.

Nemáte čas a sílu řešit vše svépomocí?

Firma Kärcher Čistící stroje, s. r. o. na svých stránkách nabízí i úklidové služby. Objednat si zde můžete pravidelný úklid vnitřních i vnějších prostor od kanceláří po výrobní haly. Zároveň se firma postará o údržbu zeleně a v zimě o úklid sněhu, lze dokonce objednat i recepční služby a zmíněné hlídání areálu.

Co se úklidu týče, vše potřebné naleznete na webu www.karchercs.cz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekHřejivé ložní povlečení Stella z nové kolekce podzim/zima 2016
Další článekObrovský rozmach LED svítidel. Proč jsou tak populární?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..