Domů Reality Družstevní byty mají v České republice dlouholetou tradici

Družstevní byty mají v České republice dlouholetou tradici

finep

Výstavbu družstevních bytů většina z nás pamatuje ještě z dob před rokem 1989. Po sametové revoluci, kdy došlo k zásadním změnám na trhu s byty, zájem o družstevní byty opadl a řada obyvatel volila cestu hypoték a pořídila si byt do osobního vlastnictví. V dobách regulovaných nájmů bylo i výhodné bydlet v bytě s majitelem. S deregulací se postupně nastartoval boom investičních bytů a lidé, zvláště pak ve velkých městech, si byty pronajímají.

Obliba družstevních bytů se vrátila po roce 2008

Ano, první období, kdy se dostaly opět do popředí zájmu družstevní byty, přinesla hypoteční krize v roce 2008. Od té doby zájem o družstevní byty stále roste. V současnosti mají na českém trhu podíl 12 až 15 %. Zájem o ně mají především živnostníci, mladé rodiny, ale také lidé předdůchodového věku, kteří sice mají dostatečně velké reálné příjmy, ale je pro ně již obtížné dosáhnout na hypotéku. 

Výhodou družstevních bytů je i jejich financování. Stačí složit 25 % hodnoty nemovitosti a zbytek je možné splácet formou anuitních splátek družstvu. Držitelem hypotečního úvěru je totiž družstvo nikoli jednotlivec. A je to právě družstvo, které také prokazuje bonitu bance. Další výhodou družstevních bytů je i možnost bez sankcí předčasně splatit družstevní podíl a převést nemovitost do osobního vlastnictví

Společnost FINEP nabízí družstevní byty za zajímavé ceny

FINEP pružně reaguje na současné trendy a vedle možnosti koupit si byt do osobního vlastnictví, má ve své standardní nabídce i celou řadu družstevních bytů. V současnosti najdete družstevní byty v rezidenčních projektech na Praze 9 – Prosek Park a Praze 10 – Malý háj ve Štěrboholích. Rezidenční bydlení Prosek Park nabízí velmi pěkné byty 3+kk nebo 4+kk nedaleko metra „C“ Střížkov s velmi dobrou občasnou vybaveností, do obchodního centra Letňany se dostanete během několika minut.

Družstevní byty 2+kk v Malém háji ve Štěrboholích ocení především sportovně založené rodiny. V těsné blízkosti je rozsáhlý sportovní areál, jehož součástí jsou hřiště s umělou trávou či tenisové kurty. Cyklisté mohou využívat novou cyklostezku a příznivci golfu, klub Golf Hostivař. Využijte možnosti a přijďte se podívat na vzorové družstevní byty, které jsou vám již nyní plně k dispozici, a to v obou lokalitách.

finep novostavby

Společnosti FINEP pro vás připravila také nové webové stránky. Naleznete zde konkrétní nabídky jednotlivých domů či bytů, včetně jejich dispozice, velikosti, orientace a také, často některými developery utajované, konkrétní ceny. Nejlepší ale bude, vyzkoušet si nový web na vlastní klik.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekBydlení ve městě anebo na vesnici?
Další článekPlíseň fasádě neprospívá. Jak se jí efektivně zbavit?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..