Domů Rady a tipy Čištění fasády od graffiti: Raději se obraťte na profesionály

Čištění fasády od graffiti: Raději se obraťte na profesionály

grafitti

Po návratu domů jste zjistili, že fasáda vašeho domu vypadá tak trochu jinak než předtím. Objevilo se na ní „umělecké dílo velké hodnoty“. Kolik asi bude stát vyčištění? V prvé řadě byste se měli smířit s tím, že si vlastními silami s barvou ze spreje neporadíte. Vyčištění fasády je poměrně náročný proces, který vyžaduje použití speciálních prostředků a profi techniky. Čištěním svépomocí byste pravděpodobně situaci ještě o něco zhoršili. Ale nepropadejte panice, vždy se můžete obrátit na odborníky.

V čem může být problém?

Je naprosto jasné, že nechcete, aby bylo graffiti na vaší fasádě déle, než je nezbytně nutné. Přesto byste si měli dobře rozmyslet, jak budete jednat, protože neuvážené čištění nemusí dopadnout dobře. Vandalové používají kvalitní barvy, které nelze odstranit běžným způsobem. Většinou nic neřeší ani přemalování – graffiti nakonec vždy prosvítá.

Ve specializovaných prodejnách jsou k dostání speciální rozpouštědla, která sice fungují, ovšem pouze v případě, že se vám podaří odhadnout typ barvy.

Kompletní servis bez námahy a nejistého výsledku

Mnohem jistější je odstranění graffiti pod taktovkou odborníků. Dostaví se až k vám domů, provedou analýzu materiálu, a poté i vyčištění menšího vzorku plochy. Díky tomu se budete moct rozhodnout, zda na nabídku kývnete. Po profesionálním zásahu však povrch většinou vypadá jako nový. Pro techniky nepředstavuje problém žádný materiál či typ povrchu.

Čištění fasád je obvykle prvním krokem, po kterém následují realizace preventivního opatření formou antigraffiti nátěru. Chcete-li mít jistotu, že váš majetek bude efektivně chráněn před dalšími případnými útoky sprejerů, měli byste aplikaci speciální ochranné vrstvy zvážit. Bližší informace najdete na www.ars.cz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekNenechavé ruce bohužel nikdy nespí, ochrana obydlí by měla být jasnou prioritou
Další článekCo je to ta americká hypotéka?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..