Domů Bydlení Zvyšte využitelnost svého balkonu nebo lodžie

Zvyšte využitelnost svého balkonu nebo lodžie

zasklení lodžie

Především majitelé panelákových bytů si velmi často povzdechnou nad nedostatkem prostoru, který ve svém obydlí mají. Řešení problému je přitom celkem jednoduché! Uvažovali jste někdy o zasklení lodžie nebo balkonu? Tímto způsobem můžete jednoduše získat jednu místnost navíc! Nápad na zasklívání balkonů či lodžií má svůj původ ve Skandinávii, přičemž jeho původním motivem byla snaha zabránit zbytečným tepelným ztrátám. Šikovní a koumaví Češi ovšem přišli i na další výhody, které bezrámové zasklení skýtá!

Zasklení balkonu má celou řadu výhod

Předností zaskleného balkonu není jen zvýšení obytného prostoru, ale současně je to i omezení prašnosti a snížení hlučnosti zvenčí. Především rodiny s malými dětmi pak jistě berou v potaz i skutečnost, že zasklený balkon je mnohem bezpečnější, když představuje mnohem větší překážku než pouhé zábradlí. Majitele otevřených balkonů dokáže potrápit i hmyz a neposedné ptactvo, kdežto zasklený balkon udělá těmto nevítaným návštěvám navždy přítrž. Holubi se budou muset jednoduše smířit s tím, že hnízdo si na vašem balkoně skutečně nepostaví!

Manipulace s bezrámovým zasklením není nijak komplikovaná

Zasklením balkonu se zvýší i hodnota celého bytu, přičemž náklady se časem vrátí i díky úsporám za vytápění, které rozhodně potěší vaši peněženku. Máte obavy, že zasklená lodžie bude kazit estetický dojem? Ty jsou zcela zbytečné ve chvíli, kdy zvolíte bezrámové zasklení! To navíc vyniká snadnou manipulací, když není problém kompletně odsunout skla na stranu. Při manipulaci se postupuje tím způsobem, že se nejprve otevře první sklo u boční stěny lodžie a další skla se pak posouvají a v rozdvojeném horním vedení se skla otáčí a přiklápí, a to na první sklo, případně skla, která již byla odsunutá ke straně. Lodžii je možné podle potřeby otevřít částečně i úplně.

Bezrámové zasklení si nežádá téměř žádnou údržbu

Děsíte se toho, že bezrámové zasklení balkonu bude mít vysoké nároky na údržbu? Opak je pravdou! Čas od času je pouze nutné umýt skla, což je práce, která skutečně mnoho času nezabere. Jednou ročně se potom doporučuje namazat pojezdová kolečka silikonovým olejem. Montáž se uskutečňuje vždy zevnitř lodžie, takže se není nutné obávat toho, že bude potřebné lešení. Bezrámové zasklení je navíc realizováno za pomoci bezpečnostního skla, o něž nehrozí pořezání.

Montáž zasklení balkonu

Montáž probíhá tím způsobem, že je lodžie osazena u stropu horním, rozdvojeným kolejnicovým vedením. Spodní vedení se posléze uchytí na zábradlí. Mezi vedeními se posouvají skla s tloušťkou 6 milimetrů. Zmiňovaná skutečnost, že bezrámové zasklení nemá vliv na estetický vzhled budovy, je garantována tím, že boční hrany skel nemají profily.

Zasklením balkonu získáte prostor pro chvíle odpočinku v zimní zahradě

Bezrámové zasklení balkonu představuje zajímavé řešení, které umožní využít nově získaný obytný prostor k celé řadě věcí. Snili jste někdy o zimní zahradě? Co vám brání v tom, abyste si ji udělali ze svého balkonu? Vaše děti pak jistě ocení skutečnost, že je nebudete s květináči honit vždy na jaře ven a na podzim zpět! Zimní zahrada je navíc místem, kde můžete trávit příjemné chvíle při posezení s přáteli bez toho, aby vás cokoli rušilo zvenčí! Sníh, déšť, vítr i jiné klimatické podmínky vám již nemohou nijak tyto akce pokazit.

Zasklení balkonu lze realizovat u všech typů lodžií

Máte obavy, že pro váš balkon nepřipadá bezrámové zasklení v úvahu? Není se čeho bát, protože variabilita řešení společnosti OPTIMI dovoluje montáž na všechny typy lodžií. Díky tomu si můžete i vy splnit své sny o klidném místě, kam můžete utéci před každodenní šedivou realitou.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekPraha 4 vám nabídne vše, co potřebujete ke spokojenému životu
Další článekProč se vyplatí preventivní kontrola stavu odpadů?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..