Domů Zahrada Máte už dost přeplněných koupališť? Pořiďte si bazén na vlastní zahradu!

Máte už dost přeplněných koupališť? Pořiďte si bazén na vlastní zahradu!

jak na bazén

Během parného léta není nic lepšího než kvalitní osvěžení u bazénu. I když velké venkovní koupaliště mají řadu výhod, davy lidí k nim rozhodně nepatří. Není proto nic jednoduššího, než si takový bazén postavit i u sebe doma na zahradě. Stavbu zapuštěného bazénu totiž určitě zvládnete i svépomoci.

Proč bazén stavět, když můžu koupit nafukovací bazén?

Velkému množství lidí se do stavby zapuštěného bazénu nechce a místo toho raději koupí bazén nadzemní. Takový bazén, ale většinou nemá vhodnou velikost, a i jeho údržba je mnohem náročnější. Proto je mnohem vhodnější zakoupit například kvalitní laminátový bazén.

Připravte jámu na umístnění bazénu

Výhodou laminátových bazénu oproti jiným druhům je ta, že při výkopu jámy stačí asi jen cca 20 cm navíc na všechny strany. Takovou jámu pravděpodobně jednoduše dokážete vykopat svépomoci a není nutné utrácet za výkopové práce poskytované firmou. Dalším krokem je položení betonové desky. U laminátových bazénů většinou stačí betonová vrstva 10 cm silná.

Usaďte bazén do země a zafixujte jej

Lamináty jsou ve většině případů velmi lehké, proto jej do země umístíte i ručně a bez nutnosti využití jeřábu. Poté už jen nastavte systémy filtrace a čištění, případně i vyhřívání a osvětlení a zafixujte bazén suchou betonovou směsí.

Poslední úpravy

Bazén je samozřejmě také dekoračním prvkem na vaší zahradě, proto je vhodné se bazénu věnovat i po dokončení výkopu a instalace bazénu do země. Nádherná dlažba okolo bazénu, zcela změní ráz celé zahrady a vy si tak váš bazén užijete ještě více.

Pokud už máte vybranou dlažbu, je vhodné také pořídit bazénový lem na míru. Jen tak docílíte toho, že lem bazénu bude dokonale barevně korespondovat s vybranou dlažbou.

Pokud si chcete navíc užívat koupání i za špatného počasí, můžete bazén dokonce zastřešit. Jako bonus navíc bazén ochráníte před tím, aby do něj napadaly různé nečistoty.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekChcete originální zahradní posezení? Zvolte pergolu!
Další článekLepší úklid-ová firma Praha

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..