Domů Realitní rádce 4 skvělé home staging tipy aneb Jak prodat či pronajmout rychleji a...

4 skvělé home staging tipy aneb Jak prodat či pronajmout rychleji a za víc

home staging

Je to zvláštní. Ačkoliv je vaše nemovitost v žádané lokalitě, a navíc ve vynikající technické kondici, potenciální zájemci se dvakrát nehrnou. Kde jste udělali chybu? Nezoufejte, možná jste si jen neuvědomili význam prvního dojmu. Chcete-li na svou nabídku strhnout patřičnou pozornost a uzavřít smlouvu o prodeji či pronájmu, zahrajte si na interiérového designéra. Seznamte se se základními pravidly home stagingu a zdůrazněte, proč je váš byt či dům znamenitou volbou.

Ukliďte a uvolněte prostor

Pohled na fotografie místností zavalené věcmi drtivou většinu zájemců odradí. Pusťte se proto do pečlivého úklidu a odstraňte všechny zbytečnosti, které v prostoru překáží. Na druhou stranu však není na místě ani absolutní minimalismus – vašim cílem je rovnováha mezi čistotou a útulností.

Investujte do bytových dekorací

Nové záclony, ubrus nebo menší dekorace v barvách dané místností mohou celkový dojem z prostoru výrazně zlepšit. Přitom představují poměrně malou investici, která vás nedostane do existenčních problémů. Naopak vám umožní prodat či pronajmout za mnohem zajímavější částku.

Vymalujte v jedné barvě

Vymalování je pracná a časově náročná činnost, kterou většina lidí odkládá. Ale proč byste tento krok neměli v rámci home stagingu přeskočit? Čerstvá výmalba udělá hotové divy: prostor díky ní vypadá větší a mnohem čistější. Jen se vyhněte pestrobarevným kombinacím, zájemce touží po vkusném bydlení, ne po cirkusu. Preferujte neutrální tóny a ideálně místnosti sjednoťte do jediné barvy. Pokud se na to cítíte, udělejte některou ze stěn dominantní prvek pomocí vhodně zvolené tapety.

home staging

Dokončete všechny místnosti

Bydlení, ve kterém jsou některé z místností prázdné nebo nedodělané, působí rozpačitě. Nedopusťte, aby si zájemce myslel, že nevyužije potenciál domu či bytu na sto procent. Nevyužitou část domácnosti proměňte třeba na pracovnu nebo pokoj pro hosty.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekVybíráte šatní skříň? A chcete raději krabicové řešení, nebo skříň na míru?
Další článekPlovoucí podlahy jsou stále oblíbenou volbou

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..