Domů Rady a tipy Přečalounění jako způsob, jak vašemu domovu vdechnout nový život

Přečalounění jako způsob, jak vašemu domovu vdechnout nový život

sedačka
Zdroj: WichittS / Shutterstock.com

Křeslo či gauč bývají těmi kusy nábytku, ke kterým si mnoho lidí během času vytvoří určitý specifický vztah. Problémem je, že i to nejlepší křeslo či sedačka se po několika letech používání opotřebují a jejich čalounění vypadá omšele a nepříliš dobře. Pokud k takové situaci dojde, existují dvě možnosti, buď se se svým oblíbeným kusem nábytku rozloučit a koupit nový, anebo ne a věnovat čas a finanční prostředky do jejich renovace, tedy především přečalounění.

Dodejte vašemu nábytku styl a originalitu

Přečalounění nábytku je nejen účinným způsobem, jak ho zachránit, ale zároveň díky němu můžete velmi jednoduše vašemu domovu dodat jiný styl či atmosféru. V dnešní době si lze vybrat potahové látky v nejrůznějších barvách, vzorek a designech. V případě, že se nebojíte experimentu, můžete k přečalounění použít kombinaci několika různých látek a výsledkem pak bude zcela jedinečný a originální kus nábytku. Hitem poslední doby jsou poté látky se speciální teflonovou úpravou, které jsou velmi odolné proti ušpinění a případnému nasáknutí tekutin. Nejčastěji se přečalounění používá k renovaci sedacích souprav, křesel a židlí, ale lze ho využít i pro další nábytek, například nejrůznější podnožky, taburety či lenošky, válendy, kuchyňské lavice, případně rovněž polštáře či pelíšky pro vaše domácí mazlíčky.

Tajemností ukryté uvnitř

Lepší je samozřejmě přenechat přečalounění odborníkům, tak zvaným mistrům čalouníkům. V případě, že se tuto činnost odhodláte provést osobně, nezapomeňte na to, že stejně důležitá jako tkanina na povrchu nábytku je i materiál, kterým tuto látku vyplníme. Nesnadnějším způsobem je zakoupit molitan desky a ty poté přizpůsobit velikosti a tvaru nábytku. Tento materiál lze navíc sehnat v mnoha různých barvách, tloušťce i tvrdosti. Nicméně existují i jiné možnosti výplní, například tradiční přírodní materiály v podobě vlny, koňských žíní či kokosových vláken.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekVýměna oken by měla být jen začátkem…
Další článekNůž jako pomocník v kuchyni i při výletu do přírody

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..