Domů Rady a tipy Nůž jako pomocník v kuchyni i při výletu do přírody

Nůž jako pomocník v kuchyni i při výletu do přírody

nůž
Zdroj: Pressmaster / Shutterstock.com

Nůž mnoho z nás považuje za jakousi samozřejmost a jeho důležitost si obvykle uvědomíme až ve chvíli, kdy bychom ho nutně potřebovali, ale bohužel ho po ruce nemáme. Kvalitní nůž či spíše sada nožů je jednou z nejdůležitějších pomůcek světových šéfkuchařů a alespoň tři různě velké nože má v kuchyni i amatérský kuchař. Stejně tak ale na nůž nedají dopustit i dobrodruhové a zálesáci, pro které je jednou z důležitých pomůcek pro přežití.

Nože do kuchyně

Pokud jde o kuchyňské nože, vyplatí se při jejich výběru věnovat pozornost nejen jejich čepeli a velikosti, ale také jejich rukojeti. V případě, že chcete nůž, který nebudete muset brousit téměř každý týden, vyplatí se ho koupit ve specializovaném obchodě, ať ji kamenném či internetové. Jedním z nich je například kniland.cz , jehož název v sobě spojuje anglický výraz pro nůž „knife“ a zemi „land“, jeho nabídka je opravdu obrovská. Kromě klasických univerzálních kuchyňských nožů nabízí i slavné japonské nože, které jsou tenčí, pevnější a ostřejší. Skvěle se tak s nimi krájí nejrůznější suroviny zejména na nudličky či plátky.

Nože do přírody

Z hlediska nožů určených do přírody jsou již mnoho desetiletí nejoblíbenější zavírací nože, které lze jednoduše zavřít a uložit bez toho, abychom se museli obávat, že nám poškodí oděv či batoh. Klasiku představují zejména tak zvané švýcarské nože, které vynikají svou multifunkčností, neboť původně byly navrženy jako pomůcka pro vojáky k přežití v těžkých podmínkách. Nabídka švýcarských nožů je velmi rozmanitá a většina z nich kromě různě velkých čepelí obsahuje také další nástroje, zejména pilku, šroubovák, pinzetu, párátko a otvíráky na konzervy a lahve. Kromě univerzálnosti je jejich předností také odolnost a ostrost. Kromě švýcarských nožů lze do přírody samozřejmě vyrazit i s nožem loveckým či bojovým, ty ale vyžadují speciální pouzdro na uložení.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekPřečalounění jako způsob, jak vašemu domovu vdechnout nový život
Další článekZima i vlhko, problémy se kterými se řada lidí potýká ve svých domovech i v zaměstnání

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..