Domů Služby Balení a přeprava zásilek

Balení a přeprava zásilek

přepravní služba

Jestli právě sedíte a dumáte, jak správně zabalit a co nejlépe přepravit Vaši zásilku, tak jste na správném místě. V následujících pár řádcích rozebereme několik otázek týkajících se této problematiky. Pusťme se do toho!

Jak správně zvolit způsob balení?

Rozumně vybranou kartonovou krabicí nic nezkazíte. Ovšem pokud posíláte např. oblečení nebo jiné měkké zboží, lze využít plastových (igelitových) nebo papírových obálek. Tuba (tubus) je vhodným způsobem balení k přepravě různých rolí. Při rozhodování dbáme hlavně na obsah, který by měl dorazit v pořádku a bez známek poškození.

Pokud není nijak kartonová krabice poškozená a je dostatečně pevná můžete ji použít opakovaně. Důležité je také odstranění starých štítků. Spíše se, ale doporučuje použít takovou krabici novou a nejlépe vyrobenou z dvouvrstvého kartonu.

Jak zabránit poškození obsahu zásilky?

Jestliže se bojíte poškození, je výhodné obsah pořádně zabezpečit. K tomu nám pomůže např. polystyren, pěnové profily, bublinková folie, molitan nebo hedvábný papír. Výborně nám může posloužit třeba i vata nebo noviny. Druh vystýlky vybíráme vzhledem k obsahu balíku.

Správné uzavření je důležité. Jde to úplně jednoduše, ale za to velmi pečlivě. Zásilka by se sama od sebe neměla otevřít a také by se do ní nikdo neměl jednoduše, bez známek většího poškození, dostat. K dostatečnému uzavření je nejvhodnější použít několik vrstev silné lepící pásky. Pokud by jste chtěli, je možnost balík ještě převázat provázkem nebo zabalit do balícího papíru.

Svázat několik zásilek dohromady není nejlepší způsob. Svázání může povolit a těžko se pak dohledává, které jsou ty správné.

Kam napsat adresu příjemce?

Buď na štítek nebo na krabici (tubu, obálku). Pokud napíšete adresu příjemce na štítek i obal, nic tím nezkazíte, právě naopak.

Jakou zvolit přepravní společnost?

V dnešní době existuje mnoho přepravních společností, které mají širokou nabídku služeb. Například společnost RJ Logistic zajišťuje expresní přepravu po celé České republice i nákladní přepravu vnitrostátní. Součástí jejich služeb je také pojištění nákladu. Většina těchto společností má své webové stránky, kde najdete potřebné informace. Ať už e-mail, telefonní číslo nebo adresu.

Za jak dlouho bude zásilka doručena?

Doba dodání se odvíjí od parametrů vybrané přepravní společnosti. Jestli máte nějaké specifické požadavky, je dobré společnost kontaktovat, popřípadě poté vyhledat jinou, která Vašemu přání vyhoví. Ale téměř všechny tyto firmy nabízejí expresní služby.

Tak. Teď už si se svou zásilkou určitě hravě poradíte. Výtečně ovládáte způsob balení, znáte materiál vhodný na vystýlku, umíte balík správně uzavřít i vhodně vybrat přepravní společnost. Hodně štěstí Vám a zásilkám!


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekJak účinně čistit koberce a čalouněný nábytek
Další článekJaký nábytek nesmí chybět v předsíni?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..