• Finance
  • 18. 7. 2020
  • 3 min. čtení

Není nad půjčky

Není nad půjčky

Peníze jsou něčím, bez čeho se současný člověk nedokáže obejít. Do práce chodí nejednou i jenom proto, aby si je vydělal, a poté je směňuje za to, co je mu potřeba, bez ohledu na to, o jaké zboží a služby mu jde.

Na tom právě vyřčeném není vůbec nic objevného. Stejně jako nikoho nepřekvapím konstatováním, že zatímco někteří z nás mají peněz habaděj, jiným se jich pro změnu třeba i vysloveně zoufale nedostává.

A když je na tom někdo natolik zle, že už není schopen tím, co má, zaplatit ani to nejdůležitější, co je mu pro život zapotřebí, řeší to často tím, že se pokouší získat nějakou půjčku. A to s tu větším a tu menším úspěchem.

Ano, je tomu tak. I když na reklamy propagující půjčky narážíme pomalu na každém kroku, ne všechny jsou jako nebankovní hypotéky. Tedy ne všechny jsou dostupné všem. A zejména ti, kdo jsou na tom vážně zle a bez půjčky se neobejdou, nejednou odcházejí z bank s nepořízenou. Jednoduše proto, že jsou to zrovna ti nejzoufalejší z nás, kteří nemohou vyhovět tomu, co se po nich v bankách žádá, pro něž jsou bankovní podmínky pro získání půjček příliš přísné a nezvládnutelné.

Zatímco právě nějaká nebankovní americká hypotéka dokáže pomoci i zdánlivě beznadějným případům. A to proto, že si klade jen minimální požadavky.

Má-li člověk nějakou vhodnou nemovitost, kterou by dal za podobnou nebankovní půjčku do zástavy, má-li dotyčný aspoň nějaké příjmy, jež by stačily na splácení po alespoň těch nejnižších nastavitelných částkách, a není-li tento beznadějně předlužen, uspěje tu. A získá klidně i až sedmdesát procent odhadní ceny oné nemovitosti, a to velice rychle a za takových podmínek, o jakých by si mohl nechat jinde leda tak zdát.

A protože se do finančních nesnází dostane velice snadno kdekdo, neměl by nikdo zapomínat na to, že existují i takové nebankovní půjčky. Měl by s nimi počítat. Ať už je u produktů jako americká hypotéka kalkulačka nebo ne.

Podobné příspěvky

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí u vás doma

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí…

S odstupem od ruchu venkovního světa se domov stává útočištěm klidu a pohody. Investovat do zvukové a tepelné izolace není pouze…
Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí obsahovat?

Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí…

Projektová dokumentace je klíčovým prvkem při realizaci stavebního, inženýrského nebo architektonického projektu. Jedná se o soubor technických a plánovacích dokumentů, které…
Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat tu nejlepší firmu?

Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat…

Investice do vlastního bydlení je vždy správnou investicí. Vždy se vám to vyplatí, ale musíte si najmout správnou firmu, která všechno…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *