Infrasaunování v paneláku: jak malá může být nejmenší infrasauna?

Infrasaunování v paneláku: jak malá může být nejmenší infrasauna?

Dávno neplatí, že by infrasauny byly výsadou boháčů s vilami na rozlehlých pozemcích. Vybrané modely infrasaun se vejdou i do nejmenších panelákových bytů a prospěch z nich má celá rodina.
Na rozdíl od saunování si pobyt v infrasauně může dopřát každý. Nejsou zde tak vysoké teploty a při použití kvalitních infrazářičů působí infračervené záření ve všech spektrech. Jednotlivá spektra (IR-A, IR-B, IR-C) se liší vlnovou délkou, která označuje, jak hluboko pod kůži se záření dostane.

infrasauny

IR-C zahřívá pouze povrch kůže a má proto nejlepší relaxační účinky. IR-B prostupuje do horní kůže a IR-A pronikne až do podkoží. Díky tomu má největší vliv na lidské zdraví a odborníci se shodují, že používání infrasauny není vhodné jen pro 4 skupiny lidí:

  • ženy s prsními implantáty,
  • těhotné ženy,
  • děti do tří měsíců,
  • lidé s akutní virózou.

[irp]

Do infrasauny mohou i lidé s vysokým tlakem

Do infrasauny můžete i tehdy, když na vás něco “leze” nebo už vás choroba strávila. Zatímco do sauny máte v takové době vstup zakázán, do infrasauny byste měli chodit o to víc. Infračervené světlo totiž likviduje viry a bakterie a posiluje imunitu.
Čtvrthodina v infrasauně by také měla být samozřejmostí po každé větší fyzické námaze. Snižuje napětí a ztuhlost ve svalech a uleví i revmatikům. S kvalitními zářiči Philips Vitae navíc ani nebudete čekat na roztopení – infrasauna je připravena k použití už za 1 vteřinu.

saunasystém

Panelák? Žádný problém

Další velkou výhodou infrasauny je to, že se vejde prakticky kamkoli. Abyste si mohli vybudovat vlastní malé wellness, potřebujete totiž jen 1 m2 poblíž běžné zásuvky. Domácí infrasauna v paneláku tedy není nijak nereálný sen.
Tyto rozměry se samozřejmě týkají infrasauny pro 1 osobu, chcete-li si ale užívat blahodárného záření ve dvou, o moc víc prostoru potřebovat nebudete. Nejmenší infrasauna pro 2 osoby zabírá jen málo přes 1,4 m2.
Ani při zvýšených nárocích na prostor nemusíte slevovat z kvality. Na výběr máte z celé řady modelů od klasických smrkových až po luxusní cedrové s prosklenými stěnami. Vždy tedy máte jistotu, že infrasauna do bytu skvěle zapadne a perfektně doladí váš interiér.

Podobné příspěvky

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí u vás doma

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí…

S odstupem od ruchu venkovního světa se domov stává útočištěm klidu a pohody. Investovat do zvukové a tepelné izolace není pouze…
Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí obsahovat?

Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí…

Projektová dokumentace je klíčovým prvkem při realizaci stavebního, inženýrského nebo architektonického projektu. Jedná se o soubor technických a plánovacích dokumentů, které…
Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat tu nejlepší firmu?

Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat…

Investice do vlastního bydlení je vždy správnou investicí. Vždy se vám to vyplatí, ale musíte si najmout správnou firmu, která všechno…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *